Gisteravond, daar waren ze dan: meer dan twintig Groningse studenten die hun handen uit de mouwen wilden steken voor Chavah!
Van te voren hadden we al gehoord dat er een grote animo was om bij Chavah aan de slag te gaan. Dit vonden we natuurlijk geweldig nieuws, maar we hebben ook wel even achter onze oren gekrabd zo van: Hoe gaan we iedereen de kans geven om zich ook daadwerkelijk nuttig te maken en hoe zorgen we ervoor dat men elkaar niet in de weg loopt?

We kunnen achteraf maar 1 ding zeggen: Het ging werkelijk fantastisch. Iedereen was binnen 5 minuten aan de slag en er was pas animo voor een pauze aan het einde van de geplande twee uren.
En wat is er allemaal gebeurd in die twee uren? Houd je vast:

– Er is een fundering gestort waarop in de kerstvakantie een buitenmuur gemetseld gaat worden.
– Er is een schuur gesloopt zodat daar binnenkort ook een nieuw raamkozijn geplaatst kan worden.
– Een heel diep gat van wel een paar meter lang en breed die gemaakt was t.b.v. de nieuwe riolering is dichtgegooid.
– Plafonds zijn gestript.
– Een hele ruimte waar de nieuwe keuken, een laminaatvloer en allerlei andere spullen waren opgeslagen zijn naar de verdieping gebracht.
– Een hele wand met houten betimmering is gestript.
– Plafondbalken zijn spijker- en schroefvrij gemaakt.
– Een laatste muurtje is neergehaald.
En zo kunnen we nog wel wat zaken opnoemen.

Er ging een enorme kracht vanuit.

Niet alleen het vele en zware werk (ga maar eens een avond in de klei staan scheppen bijvoorbeeld!) maar iets dat je niet kon zien, maar alleen kon voelen.
Is dat wat deze studenten hebben beoogt met hun outreach?
Ze wilden het licht laten schijnen in de Stad Groningen.
Wij hadden overal bouwlampen staan, maar die vielen in de schaduw bij de uitstraling van deze enthousiaste jonge mensen!

Beste allemaal, nogmaals heel hartelijk bedankt! Het was top!

out reach 098out reach 100out reach 103out reach 104out reach 105out reach 106out reach 112out reach 113out reach 114out reach 115out reach 116out reach 118out reach 119out reach 124out reach 125out reach 128out reach 129out reach 130out reach 132out reach 154out reach 111